BLOG NILLUX

Interviu cu Gabriela David, Ambasador Nillux

Feb 10, 2022

Interviu cu Gabriela David, Ambasador Nillux

Pasionată ea însăși de interviuri cu traineri renumiți în domeniul manichiurii-pedichiurii, iată că a venit și rândul ei să ne răspundă la câteva întrebări. 🥳

Da, ați intuit foarte bine! Este vorba despre Gabriela David - trainer, tehnician și persoana care a lansat singurul Podcast din România destinat acestui domeniu! 

Vă invităm să cunoașteți mai bine omul din spatele ecranelor, prin răspunsurile pe care le-am primit din partea ei!

Spor la citit! 💞

Cine ești? Autobiografia în câteva cuvinte.

Mă numesc Gabriela David, am 24 de ani. Sunt mama lui Noah în vârsta de 4 ani.

Cine a fost Gabriela înainte de a deveni tehnician?

Înainte de a fi tehnician, am studiat la liceu, profilul filologie. Știind ca nu există o școală care să mă pregătească pentru ce doream sa fac mai departe, am ales acest profil din pasiune pentru literatură. Imediat după terminarea liceului, am făcut primul curs de bază.

În liceu, am lucrat pe timp de vară și în weekend ca vânzătoare. Se pare că am tins mereu spre o independență financiară! 😄

De ce ai început să activezi în domeniul unghiilor?

Am fost pasionată încă de mică de tot ce ține domeniul de beauty, însă în clasa a 10-a mi-a fost clar că vreau să merg pe partea de unghii tehnice. Asta după lungi experiențe cu unghii cu ojă normală, pentru care petreceam foarte mult timp și care nu mai existau a doua zi.

Cum ți-ai dat seama că asta este ceea ce îți dorești să faci?

Mi-am achiziționat un kit de început și efectiv nu îmi mai doream să fac nimic altceva. Îmi plăcea atât de mult, încât îmi doream să știu cat mai multe lucruri pentru a putea realiza și eu acele unghiuțe frumoase pe care le vedeam pe Pinterest. 😂

Ai fost susținută sau ai "luptat" contra curentului?

Soțul meu m-a susținut încă de la început și a crezut în acest lucru. Însă, de cealaltă parte, familia mea a considerat că acest lucru este o totală pierdere de timp.

Cum ai început - care au fost primii pași spre țelul tău? Ai simțit vreo secundă că e greu și că vrei să renunți?

La început, ca toate fetele, am încercat să fac acest lucru fără un curs anume. Prima oară am petrecut cinci ore făcând niște unghiuțe care mai apoi să pice peste două zile. Apoi am urmat un curs de bază, singurul pe care l-am găsit în orașul meu și de la acel curs mi-am deschis noi orizonturi. Mi-am dorit să caut informații valoroase, deoarece am văzut că se poate mai mult. Informațiile pe care le-am primit erau foarte slabe și în acel moment a crescut în sufletul meu o dorință de a aduce în orașul meu calitatea.

Ce te-a făcut să mergi mai departe?

A fost pasiune pură, mi-aș fi dorit să fac unghii non-stop. Niciodată nu oboseam, îmi doream din ce în ce mai mult să ajung la rezultate frumoase și nu vedeam niciun efort prea mare. Dorința de a lucra pe cont propriu, de a face ceva cu mâinile mele care să îmi dea siguranță a făcut acest domeniu perfect pentru mine.

Ce sfaturi ai pentru persoanele care întâmpină dificultăți în activitatea lor și vor să renunțe?

Încurajez toate persoanele care întâmpină dificultăți să se gândească la faptul că această meserie se alege și se efectuează cu sufletul. Dacă în momentul de față întâmpină dificultăți, le sfătuiesc să-și caute o persoană care poate să le îndrume exact acolo unde au nevoie, sau pur și simplu să se uite în oglindă și să spună “pot pentru că merită.”

Cum arată o zi din viața ta de tehnician?

În viața de zi cu zi sunt în continuă căutare a lucrurilor noi și a informațiilor noi. De fiecare dată când o clientă se așază pe scaunul meu, mă gândesc la cea mai bună variantă pentru ea. În momentul de față nu am o agendă încărcată cu programări (asta și pentru că sunt o mamă 24 din 24). Totodată, îmi rezerv timp pentru a-mi dezvolta platforma de Instagram, acolo unde împărtășesc cu fetele din comunitatea mea informațiile prețioase pe care le dețin. 

Cum sunt clientele? Ai cliente dificile?

Nu am cliente dificile. Clientele mele sunt persoane foarte faine, cu care rezonez. Asta pentru că timpul le așază pe toate și ceea ce reflect prin lucrările mele atrage cliente care sunt pe aceeași lungime de undă cu mine.

Ce faci atunci când o clientă consideră ca știe mai multe din punct de vedere tehnic despre manichiură și unghii decât tine?

În cazul în care întâlnesc o clientă care nu rezonează cu ceea ce fac și îmi cere anumite lucruri care știu că nu sunt corecte, încerc să satisfac nevoile clientei atunci când se află pe scaunul meu și încerc să evit o viitoare colaborare. 

Cum faci să menții clientele și cum faci să atragi cliente noi?

Păstrez o relație apropiată cu fetele mele, încerc să le ridic moralul de fiecare dată când sunt la mine, să le ascult și să păstrez anumite discuții doar pentru noi. Cât despre clientele noi, încerc să mă extind cât de mult pot pe partea de online astfel încât să ajung la cât mai multe fete care doresc să aibă unghiuțe realizate de mine.

Cum îți calculezi prețurile?

În general îmi calculez prețurile în funcție de timpul necesar pentru executarea manichiurii.

Ți-ai crescut prețurile? Dacă da, de ce?

Da, am crescut prețurile, deoarece am păstrat prețuri foarte mici raportate cu calitatea pe care o ofeream și a timpului necesar de care aveam nevoie atunci când realizam manichiura.

În ce moment crezi că ar trebui crescute prețurile și cum poți face asta?

Prețurile trebuie să crească în primul rând atunci când calitatea a crescut, dar și când numărul de cereri este mare. 

Cum dorești să te dezvolți și să evoluezi în viitor?

Îmi doresc să mă dezvolt foarte mult pe partea de online și să susțin cursuri și proiecte. Totodată îmi doresc să-mi deschid în orașul meu un spațiul destinat doar manichiurii (cel mai frumos spațiu 😁).

Consideri că ai fi putut lua decizii mai bune în ceea ce privește activitatea ta în domeniul unghiilor? Cum ai reparat anumite "greșeli"? 

Nu regret nicio decizie pe care am luat-o până acum în acest domeniu. Fiecare decizie, fiecare zi și fiecare pas m-au adus în acest loc, loc de care mă bucur și în care văd foarte mult potențial.

Ce sfaturi le-ai da tehnicienilor aflați la început de drum?

Pe tehnicienii la început de drum îi sfătuiesc, în primul rând, să se ocupe de informarea lor, apoi să exerseze și iar să exerseze. Perseverența este cheia.

--------------------------------------------------

Urmărește activitatea Gabrielei David pe rețelele sociale

Facebook | Instagram | TikTok

--------------------------------------------------

Cunoaște-i și pe restul Ambasadorilor noștri! ⭐

Interviu cu Anabella Mieiloiu, Ambasador Nillux

Interviu cu Miruna Sârbu, Ambasador Nillux

Interviu cu Elena Florea, Ambasador Nillux

Interviu cu Elena Roșca, Ambasador Nillux

Interviu cu Delia Ilie, Ambasador Nillux 

Tag-uri

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.