Transport Gratuit la orice comandă în perioada 30 Nov - 1 Dec

Interviu cu Elena Roșca, Ambasador Nillux

December 09 2020

Interviu cu Elena Roșca, Ambasador Nillux
Interviu cu Elena Roșca, Ambasador Nillux

Cu toții știm că primii pași în domeniul unghiilor tehnice pot fi uneori extrem de dificili.
 
De câte ori nu te-ai gândit să renunți?
 
De câte ori nu ai spus „e prea greu și nu o să îmi iasă niciodată”?
 
De câte ori nu ai aruncat pensula din mână și ai vrut să te oprești?
 
Dorim să îți amintim, însă, că nu ești singur. Pe lângă dificultățile întâlnite, adu-ți aminte că această meserie îți poate aduce deopotrivă și satisfacție enormă, evoluție pe plan personal și profesional, precum și avantaje materiale.
 
Pentru că știm cât de important este să fii susținut și încurajat în acest drum plin de suișuri și coborâșuri, am pregătit pentru tine un nou blog cu și despre tehnicieni.
Aici vei descoperi povești, sfaturi sau chiar întâmplări asemănătoare celor pe care le-ai trăit și tu deja.
 
Începem seria de interviuri cu Elena Roșca, unul dintre ambasadorii Nillux. O fire dornică de evoluție și perfecționare, ea ne împărtășește experiența de până acum în domeniul unghiilor tehnice și planurile sale de viitor.

La final te așteaptă și secțiunea de comentarii, unde te încurajăm să ne dezvălui parcursul tău. 💕

Îți dorim lectură plăcută! 

Cine ești - autobiografia în câteva cuvinte

Mă numesc Bianca Elena Roșca, am 25 de ani și locuiesc în Târgu-Trotuș, județul Bacău. Provin dintr-o familie simplă, dar cu principii clare despre viață!

Copilăria, cea mai frumoasă perioadă a vieții, mi-a fost onorată de prezența unui frățior mai mic. Iar în prezent sunt stilist-protezist. 

 

Cine a fost Elena Roșca înainte de a deveni tehnician?

Până să ajung la această meserie am fost vânzătoare, după care administratorul propriei firme ce avea ca domeniu de activitate comerțul. Am avut această afacere care era satisfăcătoare doar pe plan financiar, nu iubeam ceea ce făceam.

De ce ai început să activezi în domeniul unghiilor tehnice?

Ca orice femeie care se îngrijește, mergeam lunar la o fată să îmi fac manichiura. Până într-o zi când am zis că și eu pot face asta. Drept urmare, mi-am comandat un kit (cea mai proastă alegere 😆) și m-am pus pe exersat. 

Cum ți-ai dat seama că asta este ceea ce îți dorești să faci? 

Înainte de mă apuca, evident, am vizualizat sute sau chiar mii de filmulețe, live-uri, tutoriale pe YouTube și tot ce ține de unghiuțe. De la pasiune până la gândul că aș putea face o meserie din asta nu a fost decât un pas. Asa că am suspendat activitatea firmei mele, am achiziționat un curs online de la Denisa Bereski și m-am apucat de treabă. 

Ai fost susținută sau ai luptat contra curentului?

În acest nou început mi-au fost alături iubitul meu și mama mea, care m-au susținut și o fac în continuare. Oricât de urâte îmi ieșeau lucrările, ei tot mă încurajau.

Deși nu de puține ori am vrut să renunț, ei au continuat să creadă în mine și am ajuns aici. Trebuie să recunosc, și dorința și pasiunea au fost atât de puternice încât nu m-am lăsat învinsă oricât de greu mi-a fost și oricât de „frumoase”  îmi ieșeau lucrările.

Ce sfaturi ai pentru persoanele care întampină dificultăți în activitatea lor și vor să renunțe?

Să nu renunțați la ceea ce vă face sau v-ar putea face fericite indiferent de circumstanțe!

Elena Rosca Manichiura Gel Targu Trotus

Cum sunt clientele?

În prezent, sunt mulțumită de progresul meu și de munca pe care o fac cu drag în fiecare zi. Chiar dacă o clientă vine, alta pleacă, sau se întâmplă să nu mă încadrez în timpul stabilit pentru o programare și mereu sunt pe fugă. Cu toate acestea, în fiecare zi lucrez cu drag și pasiune pentru că am cele mai super cliente fără de care nu aș fi ajuns aici. Unele dintre ele îmi sunt alături chiar de la început, chiar dacă nu de atunci am avut cele mai drăguțe manichiuri.

De ce am cele mai drăguțe cliente? Pentru că ele nu genul care „știu tot despre unghii și trebuie să fac ce zic ele că așa știu ele că se face”, pentru ca mai apoi tot ele să vină, să se așeze pe scaun și să zică „mă las pe mâna ta”. Pentru că mă ascultă când le zic că nu există stiletto sau balerină mărimea 2-3 pe șablon. Pentru că mă suportă 2 ore în fiecare lună. 😂 

Cum faci să menții clientele și cum faci să atragi cliente noi?

Cum am spus și mai sus, am cliente care sunt cu mine încă de la începutul meu în această meserie, și asta doar pentru faptul că au crezut în mine, pentru că mereu am investit în cursuri și în tehnici noi, produse de calitate și în confortul lor. Și pentru că le este drag de mine. 😂 

Și pentru că raportul calitate-preț este unul corect, comparativ cu ceea ce se găsește în zona mea (preț mare, calitate slabă). 

Cum îți calculezi prețurile? Le-ai crescut până acum? Dacă da, de ce?

Trebuie să recunosc că și prețurile mele au fost mici la început și asta pentru că nu lucram repede și aspectuos. Însă odată cu perfecționarea mea, au crescut și prețurile. Am urmat mai multe cursuri la traineri precum Denisa Bereski, Tanya Povenskaia, Tatiana Litvinov etc. iar după aprofundarea tehnicii și perfecționarea modului de lucru am putut mări și prețurile.

În ce moment crezi că ar trebui crescute prețurile și cum poți face asta?  

Din punctul meu de vedere, prețurile trebuie să fie proporționale cu calitatea și aspectul manichiurii (adică unde trebuie tu să lucrezi ca să ajungi un tehnician de top), deoarece cu asta pleacă clienta de la tine.

Desigur, dezinfectarea și sterilizarea sunt și ele prioritare, produsele trebuie să fie unele de calitate, împreună cu consumabilele și aparatura folosită. Locul unde îți desfășori activitatea să fie și el unul curat, primitor și aspectuos.

Așadar, abia după ce îndeplinești toate aceste criterii, îți poți reevalua prețurile pentru serviciile prestate și le poți mări. 

Cum dorești să te dezvolți și să evoluezi în viitor? 

Legat de mine, aș vrea să mai spun că sunt într-o continuă căutare și dezvoltare a celei mai bune variante a mea. De aceea, am și ales să lucrez cu Nillux și doresc le mulțumesc că m-au ales să fac parte din echipa lor. Îmi doresc să mă perfecționez din ce în ce mai mult și să ajung cât mai sus. 

Consideri că ai fi putut lua decizii mai bune în ceea ce privește activitatea ta în domeniul unghiilor? Cum ai reparat anumite greșeli?

Chiar dacă pe drumul parcurs până în prezent am luat și decizii nu tocmai potrivite, consider că și din ele am avut ce învăța și au avut un impact în ceea ce sunt azi. Nu regret greșelile, pentru că din ele am învățat și datorită lor am înțeles ce și cum să aleg. 

Ce sfaturi le-ai da tehnicienilor aflați la început de drum?

Îndrumarea mea către voi este aceea de a crede în voi indiferent de cât de greu vi se pare, să vă ridicați de câte ori cădeți și să alegeți să fiți tehnicieni de top, mereu dornici de evoluție. ❤️

Credeți în visele voastre!

Cu drag,
Elena Roșca
Nillux Ambassador

Urmărește-o pe Elena pe:

➡️ Facebook

➡️ Instagram

Cunoaște-i și pe restul Ambasadorilor noștri! ⭐

Interviu cu Georgiana Solomon, Ambasador Nillux

Interviu cu Miruna Sârbu, Ambasador Nillux

Interviu cu Anabella Mieiloiu, Ambasador Nillux

Interviu cu Elena Florea, Ambasador Nillux

0 comentarii

Lasă un comentariu

Toate comentariile blogului sunt verificate înainte de publicare