Transport Gratuit la orice comandă în perioada 30 Nov - 1 Dec

Interviu cu Elena Florea, Ambasador Nillux

December 16 2020

Interviu cu Elena Florea, Ambasador Nillux
Interviu cu Elena Florea, Ambasador Nillux
Așa cum v-am obișnuit, continuăm seria de interviuri cu ambasadorii Nillux, de data aceasta cu Elena Florea.
Elena este o fire energică și plină de idei. Chiar dacă s-a născut în Brașov, nu i-a stat în cale niciun obstacol și s-a mutat în București, unde a pus bazele unei academii de unghii tehnice care îi poartă numele. Vei găsi în rândurile ce urmează atât povestea sa, cât și sfaturi utile pentru cei pasionați de domeniu.
Lectură plăcută!
Și nu uita de secțiunea de comentarii unde te așteptăm să ne împărtășești și povestea ta!

Cine ești?

Mă numesc Delia Elena Florea și am 20 de ani, sunt din Brașov, dar locuiesc în București. Sunt Nail Artist și instructor al academiei Excentric Nails Concept by Elena Florea.

Cine a fost Elena Florea înainte de a fi tehnician?

Adolescentă aș zice, am îndrăgit acest frumos domeniu de mică și nu mi-am dorit să devin altceva.

De ce ai început să activezi în domeniul unghiilor?

Totul a început ca o pasiune. De mică am avut o afinitate pentru tot ce ține de unghii, oja, glitter... Dar la vârsta de 14 ani am descoperit cât de amplu este acest domeniu și tot ce am vrut a fost să pot și eu să fac ce făceau tehnicienii de top.  
Așa că zis și făcut! Am primit cadou primul kit de unghii tehnice, ce-i drept nu avea cele mai bune produse. Când mi-am dat seamă că există produse și mai bune, îmi strângeam bani și îmi luam geluri, pile și toate briz-brizurile care îmi făceau cu ochiul 🤣. Și așa a început dragostea mea pentru domeniul unghiilor tehnice ❤️. 

Cum ți-ai dat seama că este ceea ce îți dorești să faci?

Mi-am dat seama că este ceea ce îmi doresc să fac pentru că dorința mea de a fi printre cei mai buni era imensă, nu mă puteam vedea decât muncind și învățând să fac unghii frumoase și perfecte exact cum vezi la rusoaice.

Cum ai început?

După ce am început să descopăr din ce în ce mai mult acest domeniu, mi-am dorit un curs de bază unde să învăț și mai mult. Doar că fiind foarte mică atunci nu puteam să fac un curs. Însă mama mea fiind stabilită în Japonia a avut posibilitatea să mă ducă la cel mai mare festival de unghii din Asia - în acel an s-a ținut în Osaka și se numea Asia Nails Festival. Abia apoi, la scurt timp după, am găsit un curs și în România (de bază) pe care să îl pot face. Și ușor, ușor, am început să fac cursuri și de perfecționare și așa s-a croit drumul meu în lumea unghiilor.  

Ai simțit vreo secundă ca e greu și că vrei să renunți?

Daa… Am simțit acest lucru când m-am mutat în București, practic am început de la 0 iar. Mă frustra faptul că nu aveam cliente și că nu mă mai cunoștea nimeni, aveam impresia că nu o să mai reușesc să îmi fac cliente sau să fiu cunoscută. Ce m-a făcut să nu renunț a fost susținerea persoanelor de lângă mine, a mamei mele, a logodnicului meu și faptul că muncisem extrem de mult să ajung tehnician.

Ce sfaturi ai pentru persoanele care întâmpină dificultăți în activitatea lor și vor să renunțe?

Cum le sfătuiesc și pe cursantele mele care sunt la început de drum, dacă este cea ce vă doriți și simțiti că acel lucru este perfect pentru voi, indiferent de obstacolele pe care le întâmpinați, luptați pentru visul vostru, pentru că veți reuși să ajungeți și să fiți ceea ce vă doriți. 
Excentric Nail Concept by Elena Florea - Manichiura Bucuresti Sector 4

Cum sunt clientele? Ai cliente dificile?

Acum nu mai am, dar am avut și cliente dificile. Eu cred că acest aspect ține de cât ești de compatibil cu acea persoană. 😊
Eu prefer să îmi selectez clientele astfel încât să lucrez cu drag, iar asta recomand tuturor. ❤️

Ce faci atunci când o clientă consideră că știe mai multe lucruri din punct de vedere tehnic despre manichiură și unghii decât tine?

M-am lovit de câteva ori de acest aspect, iar eu am încercat să explic persoanei respective că atât timp cât a ales să vină la un tehnician pentru un serviciu ar fi de preferat să îl lase să își facă treaba cum știe el mai bine. 😊

Cum faci să menții clientele și să atragi cliente noi?

Mă străduiesc să ofer calitate, în primul rând, siguranță din punct de vedere al sterilizării și încerc să le încânt cu manichiuri deosebite , de ce nu chiar excentrice. 😬😬

Cum îți calculezi prețurile?

Prețurile mele sunt calculate astfel: Calculul tuturor elementelor care ajuta la crearea manichiurii. Produse + consumabile + igienizare/dezinfectare/sterilizare + timp (timpul realizării manichiuri în funcție de formă, lungime, model sau dificultate) + manoperă (cursuri, seminarii, webinarii etc.) = preț 😬

Ți-ai crescut prețurile? Dacă da, de ce?

Sigur că mi-am crescut prețurile. De ce? Păi, pentru că și eu am evoluat și implicit am investit. Este normal ca odată cu evoluția noastră și prețul serviciilor pe care le oferim să crească.

În ce moment crezi că ar trebui crescute prețurile și cum poți face asta?

În momentul în care noi ne simțim pregătite să oferim mai mult, un preț mai mare înseamnă și o calitate mai înaltă. Eu obișnuiesc să măresc treptat prețurile cu 5-10-15 RON, deoarece când creșterea prețurilor este foarte bruscă, poți pierde din clienți.

Cum dorești să te dezvolți și să evoluezi pe viitor?

Ați să râdeți, dar pentru că îmi doresc să fiu printre cei mai buni instructori mi-am propus să învăț rusa pt a putea merge la cursuri de perfecționare acolo și implicit să am o teorie a cursurilor extrem de complexă și completă. 😬 

Consideri că ai fi putut lua decizii mai bune în ceea ce privește activitatea ta în domeniul unghiilor?

Cu siguranță, dar nu aș schimba greșelile pe care le-am făcut. Deoarece am învățat lucruri importante din aceste greșeli. 😊 

Ce sfaturi le-ai da tehnicienilor aflați la început de drum?

Dragile mele, indiferent de cât de greu va fi (sau nu), de cât de încurajate sunteți (sau nu), de cât de apreciate sunteți (sau nu), să nu renunțați atât timp cât voi simțiți că este cea ce vă doriți să faceți.


Pentru programări și cursuri unghii cu gel și ojă semipermanentă, urmărește-o și contacteaz-o pe Elena pe:


➡️ Facebook
➡️ Instagram
➡️ TikTok


Cunoaște-i și pe restul Ambasadorilor noștri! ⭐

Interviu cu Georgiana Solomon, Ambasador Nillux

Interviu cu Miruna Sârbu, Ambasador Nillux

Interviu cu Elena Roșca, Ambasador Nillux

Interviu cu Anabella Mieiloiu, Ambasador Nillux

0 comentarii

Lasă un comentariu

Toate comentariile blogului sunt verificate înainte de publicare