Până la -50% REDUCERE | 19 - 31 IANUARIE 2023

Interviu cu Delia Ilie, Ambasador Nillux

January 31 2022

Interviu cu Delia Ilie, Ambasador Nillux
Interviu cu Delia Ilie, Ambasador Nillux

Delia Ilie, alăturată recent echipei de ambasadori Nillux, ne vorbește despre modul în care și-a descoperit pasiunea pentru unghii, sfaturile pe care le-ar da unui tehnician aflat la început de drum, precum și despre modul în care se raportează la întreaga sa activitate.

Îți dorim lectură plăcută și așteptăm și povestea ta în secțiunea de comentarii! 

Cine ești? Autobiografia în câteva cuvinte

Bună, dragă cititor! Mă bucur ca dorești să afli mai multe despre mine. Mă numesc Delia Ilie, am 22 de ani și sunt din Iași.

Cine a fost Delia înainte de a deveni tehnician?

Înainte de a deveni tehnician, eram elevă la un liceu cu profil economic și eram ferm convinsă că voi deveni o femeie de afaceri.

De ce ai început să activezi în domeniul unghiilor?

Surprinzător, mama mea a fost cea care mi-a făcut prima programare la manichiură. Urma un eveniment la noi în familie și a zis că trebuie să încerc și eu să-mi pun unghii cu gel măcar o dată. Evident, experiența mea nu a fost cea mai fericită, deoarece începând de atunci am zis ca nu voi mai purta unghii cu gel niciodată.

La ceva timp după,  auzisem de oja semipermanentă. Am început să mă uit pe YouTube la tutoriale și de Crăciun i-am cerut mamei mele un kit pentru ojă semipermanentă.

Am început sa-mi fac mie manichiura, după care rudelor mele și vorba se dusese deja până am luat decizia de a face primul curs de bază.

Cum ți-ai dat seama că asta este ceea ce îți dorești să faci?

Totul a venit de la sine. Sincer, nu am conștientizat din prima, deoarece nu am pornit cu gândul ca voi face manichiura altor persoane, însă cererea era din ce în ce mai mare.

Eu am urmat în continuare studiile economice cu gândul ca voi activa în acest domeniu. Și nu am conștientizat că eu vreau să devin tehnician până nu m-am angajat într-o instituție publică, unde nu mă regăseam. Atunci am realizat ca pasiunea mea se poate împleti frumos cu domeniul studiat.

Ai fost susținută sau ai "luptat" contra curentului?

La început, nu am fost susținută. Însă dacă tu consideri ca ești menita pentru a face un anumit lucru, să nu încetezi niciodată să lupți. Încrederea în tine este cel mai important lucru, după părerea mea, iar rezultatele nu vor întârzia să apară.

Cum ai început - care au fost primii pași spre țelul tău? Ai simțit vreo secundă că e greu și că vrei să renunți?

Că este greu? Da! Că vreau să renunț? Niciodată. Tot succesul se obține prin muncă multă.

Ce te-a făcut să mergi mai departe?

Evoluția domeniului este una accelerată, după părerea mea, iar acest lucru m-a motivat mereu să învăț si să țin pasul cu tot ceea ce se întâmplă.

Ce sfaturi ai pentru persoanele care întâmpină dificultăți în activitatea lor și vor să renunțe?

Să-și acorde timp lor, în primul rând. Nimic nu crește peste noapte, cum s-ar zice.

Cum arată o zi din viața ta de tehnician?

Momentan nu am o zi dedicată în totalitate acestei meserii, deoarece încă sunt la master. Așa că, îmi încep ziua cu 4 cliente drăguțe, urmate mai apoi de 4 ore de cursuri. 

Cum sunt clientele? Ai cliente dificile?

Recunosc că îmi selectez clientele. Da, am avut și cliente dificile, însă asta nu m-a descurajat niciodată. Clientele pe care le am acum se pliază perfect stilului meu. Eu am nevoie de energie pozitiva din partea clientelor deoarece mă hrănesc zi de zi cu asta. 

© Delia Ilie

Ce faci atunci când o clientă consideră ca știe mai multe din punct de vedere tehnic despre manichiură și unghii decât tine?

O rog să-mi facă și mie unghiile 😊)). Glumesc, de obicei le evit în momentul în care doresc a doua programare. Nu îmi place să mă cert. Explic ce este de explicat, însă fiecare om are “piticii lui” și îi respect.

Cum faci să menții clientele și cum faci să atragi cliente noi?

Cu fiecare clientă se formează o legătură unică. Sunt o persoană foarte sociabilă, prietenoasă și multe dintre ele îmi spun că vin la mine în primul rând pentru vibe-ul creat. Clientele noi de obicei vin prin recomandări și prin intermediul rețelelor de socializare unde încerc să îmi prezint lucrările în cel mai frumos mod.

Cum îți calculezi prețurile?

Îmi calculez prețurile în funcție de produsele folosite, cursurile urmate, spațiu, timpul alocat serviciului și confortului creat.

Ți-ai crescut prețurile? Dacă da, de ce?

Pentru că eram sub minimul pieței. V-am zis, nu am pornit pe acest drum pentru că mi-am propus să am venituri suplimentare, însă în momentul în care clienta îți lasă mereu cu 40-50 lei în plus și îți spune că meriți mai mult, a trebuit să fac o primă schimbare. Ulterior am mărit prețurile odată cu investirea în cursuri și în produse de top.

În ce moment crezi că ar trebui crescute prețurile și cum poți face asta?

Sunt de părere că prețurile trebuie mărite în momentul în care tu vii cu un plus asupra serviciului tău. Aici intră cursurile investite, perfecționarea tehnicilor, de ce nu, acea cafea sau brioșă pe care poate nu o ofereai înainte. 

Cum dorești să te dezvolți și să evoluezi în viitor?

Îmi doresc să prestez acest serviciu la cel mai înalt nivel. Vreau să stăpânesc la perfecție fiecare tehnică.

Consideri că ai fi putut lua decizii mai bune în ceea ce privește activitatea ta în domeniul unghiilor? Cum ai reparat anumite "greșeli"? 

Singurul lucru pe care îl regret este acela ca nu am urmat primul curs de bază mai devreme. Am lucrat aproape 2 ani jumătate fără curs și mi-a fost foarte greu să renunț la vechile obiceiuri. 

Ce sfaturi le-ai da tehnicienilor aflați la început de drum?

Să urmeze cât mai multe cursuri. Să nu renunțe dacă după un curs nu au acele lucrări perfecte, deoarece este nevoie de mult timp și multă practică pentru a ajunge acolo unde își propun. Este un domeniu minunat care vine la pachet cu experiențe de viață și povești minunate de la oameni superbi.

Urmărește activitatea Deliei Ilie pe rețelele sociale

Facebook | Instagram | TikTok

Cunoaște-i și pe restul Ambasadorilor noștri! ⭐

Interviu cu Anabella Mieiloiu, Ambasador Nillux

Interviu cu Elena Florea, Ambasador Nillux

Interviu cu Elena Roșca, Ambasador Nillux

 

0 comentarii

Lasă un comentariu

Toate comentariile blogului sunt verificate înainte de publicare