Transport Gratuit la orice comandă în perioada 30 Nov - 1 Dec

Care este culoarea anului 2022 aleasă de Pantone Color Institute

December 10 2021

Very Peri, Culoarea anului Pantone 2022. Sursă imagine: Facebook/Pantone
Very Peri, Culoarea anului Pantone 2022. Sursă imagine: Facebook/Pantone

Culoarea Pantone aleasă pentru anul 2022 este o nuanță nouă, Very Peri, una care, potrivit reprezentanților Pantone, îmbrățișează optimismul într-o realitate marcată de incertitudine.

„Este o culoare care plasează viitorul într-o nouă lumină”, a declarat în această săptămână Laurie Pressman, vicepreședintele Pantone Color Institute.

Very Peri este de fapt o nuanță de periwinkle, obținută prin combinația unui albastru liniștitor cu o infuzie energică de roșu.

Este prima dată când compania creează o nouă culoare în loc să selecteze una deja existentă din arhiva proprie. Această nuanță de violet poate să pară o alegere neașteptată, fiind cu totul diferită de tonurile puternice propuse în anul 2021 (Ultimate Grey și Illuminating).

Factorul de noutate a reprezentat un element vital în procesul de selecție din acest an.

„Este literalmente cea mai optimistă și cea mai caldă dintre toate nuanțele de albastru”, a declarat directorul executiv al Pantone Color Institute, Leatrice Eiseman.

Datorită subtonului de roșu, aceasta introduce un element de noutate care conferă senzația de putere și optimism. Culoarea simbolizează încrederea și speranța unui viitor fără griji și celebrează spiritul creativ.

Cum a fost aleasă Very Peri?

Proiectul Pantone Color of the Year a debutat acum mai bine de 20 de ani, din dorința de a sublinia puterea și simbolistica culorilor.

În fiecare an, procesul de selecție a culorii este unul laborios. Culoarea este aleasă pe baza tendințelor observate în diverse industrii, precum divertisment, film, artă, modă, design, sau turism.

Potrivit Pantone, Very Peri este un indicator al realității actuale, fizice şi digitale.

„Ne uităm la atât de multe domenii, de la sport la modă, pentru a vedea despre ce vorbesc oamenii”, a spus Eiseman, subliniind că interesul crescut pentru Metavers și platformele de jocuri au constituit surse de inspirație în ceea ce privește alegerea Culorii Anului 2022.

„Nu există nicio îndoială că jocurile au influențat utilizarea în continuare a Very Peri”, a continuat Eiseman „și ne dorim cu adevărat ca această Culoare a Anului să reflecte ceea ce se întâmplă în lumea înconjurătoare.”

Totodată, nuanța își are rădăcinile și în natură. Periwinkle este asociat cu plantele de liliac și lavandă. Această culoare sugerează o stare de bine și oferă un sentiment de calm în realitatea actuală, marcată de incertitudine și aflată într-o perioadă de tranziție.

De asemenea, potrivit publicației Vogue, Very Pery se regăsește și în tendințele din frumusețe și modă. De exemplu, în ceea ce privește industria modei, prezentarea oficială Pantone include look-uri în această culoare propuse de Lanvin, Chet Lo și Louis Vuitton.

Cum ți se pare noua nuanță propusă de Pantone?

Ți-ai dori să o regăsești și în gama de oje semipermanente Nillux? 💜

1 comentariu

  • Camelia Draghicescu: January 03, 2022
    Author's avatar image

    Minunata culoare ! Da Mi-ar placea sa se găsească si in oja semipermanenta 🤗❤️

Lasă un comentariu

Toate comentariile blogului sunt verificate înainte de publicare