Transport Gratuit la orice comandă în perioada 30 Nov - 1 Dec

17 sfaturi esențiale în lucrul cu freza electrică în manichiură / pedichiură

November 18 2021

17 sfaturi esențiale în lucrul cu freza electrică în manichiură / pedichiură
17 sfaturi esențiale în lucrul cu freza electrică în manichiură / pedichiură

Cum să crești durata de viață a frezei electrice pentru unghii

Tocmai ți-ai cumpărat freza electrică mult dorită și arzi de nerăbdare să lucrezi cu ea?

Știm că achiziția primei frezei electrice este un motiv de sărbătoare pentru orice tehnician aflat la început de drum, însă, înainte de a te apuca de treabă, trebuie să ții cont de câteva aspecte esențiale.

Iată care sunt acestea:

#1. Nu utiliza freza electrică într-un mediu neadecvat (foarte călduros sau cu o umiditate ridicată). Locul în care aceasta este depozitată trebuie să aibă o temperatură de până la 40°C.

#2. Ai grijă să nu scapi niciodată piesa de mână (mandrina). Acesta lucru va afecta în mod negativ micromotorul, conducând la scăderea durabilității acestuia sau la deteriorarea rulmentului.

#3. Asigură-te că înainte de fiecare activare a butonului ON, turațiile au fost setate complet pe zero. Doar în acest moment poți porni freza. Cu alte cuvinte, mandrina nu trebuie să înceapă să se rotească direct; rotațiile trebuie crescute treptat, de la zero până la numărul dorit.

#4. În timp ce mandrina se află în funcțiune, nu opri niciodată unitatea centrală din butonul OFF și nu o scoate din priză.

#5. Atunci când unitatea centrală este pornită, însă nu dorești să utilizezi mandrina, asigură-te că aceasta nu funcționează în gol. În permanență, turațiile trebuie să fie setate complet pe zero.

#6. Nu schimba niciodată sensul de rotație (de pe FORWARD pe REVERSE sau invers) în timp ce mandrina funcționează.

#7. Nu menține unitatea centrală pornită atunci când nu o utilizezi. Între programări, aceasta trebuie să fie oprită din butonul ON/OFF. În mod ideal, oprește-o și între etapele de lucru cu freza.

#8. Nu vărsa apă sau alte lichide pe piesa de mână și pe unitatea centrală.

#9. Atunci când înlocuiești capătul de freză, asigură-te că acesta este fixat corespunzător prin intermediul sistemului de închidere-fixare-deschidere (twist & lock) a mandrinei.

#10. Nu utiliza sistemul twist & lock în timp ce mandrina se află în funcțiune.

#11. Este obligatoriu să păstrezi în permanență un capăt de freză (sau tija protectoare) în mandrină pentru a preveni pătrunderea prafului.

#12. Nu porni niciodată mandrina fără să ai un capăt de freză introdus în aceasta.

#13. Scoate freza din priză doar după ce ai verificat că aceasta este oprită din butonul ON/OFF.

#14. Înainte să schimbi capătul de freză, asigură-te că zona din jurul orificiului în care se introduc capetele de freză este foarte bine curățată. Poți utiliza o perie pentru îndepărtarea prafului.

ATENȚIE! Nu îndepărta praful atunci când nu ai un capăt de freză introdus în mandrină.

#15. Nu utiliza capete de freză îndoite, asimetrice, sau deteriorate. Recomandăm să lucrezi cu capete de freză rusești datorită calității lor superioare și a lungimii ideale a tijei. Capetele de freză cu o tija prea scurtă pot defecta și descentra axul central al mandrinei.

#16. Mandrina trebuie curățată și întreținută periodic (ex. la 3 luni pentru un volum mare de clienți; la 6 luni pentru un volum mediu etc).

ATENȚIE! Nu încerca niciodată să realizezi procedura de mentenanță fără să ai pregătirea necesară. Apelează întotdeauna la serviciile unei firme specializate.

#17. Nu depune presiune pe unghie atunci când îndepărtezi materialul. Mișcările trebuie să fie line, lejere. Nu forța niciodată capetele de freză pentru îndepărtarea materialului.

Te sfătuim să pui în practică aceste sfaturi de fiecare dată când lucrezi cu freza, în special atunci când utilizezi o freză electrică originală, precum Marathon

Te așteptăm cu un share pe rețelele de socializare și cu un comentariu în secțiunea de mai jos dacă aceste sfaturi ți-au fost utile! 💞

CITEȘTE ȘI:

Cum recunoști o freză originală Marathon, marca SAEYANG

9 reguli de aur pentru îngrijirea instrumentelor în manichiură și pedichiură

0 comentarii

Lasă un comentariu

Toate comentariile blogului sunt verificate înainte de publicare